Ik leer anders

Is dit herkenbaar?

je kind droomt vaak weg en mist daardoor veel belangrijke lesstof

je kind is snel afgeleid

is je kind moe als hij uit school komt

heb je het gevoel: “het zit er wel in, maar het komt er niet uit?”

je kind heeft erg veel moeite met lezen en slaat vaak woorden over

je kind krijgt het klokkijken en/ of de tafels maar niet onder de knie.

je kind draait vaak letters en cijfers om.

Iemand heeft het over oma’s lievelingsstoel…

Waar denk je dan aan?beelddenker3

Is je kind een woorddenkers ( verbaal) dan hoort hij de letters en vormt  zo het woord stoel.

Is je kind een beelddenker ( non-verbaal) dan ziet je kind echt de stoel voor zich en ziet hij oma er al in zitten en daar gaat hij.. helemaal op in zijn fantasie. Daardoor zijn ze sneller afgeleid. Het kost hen dus moeite om bij de les te blijven, meer dan een woorddenker. Dit maakt dat beelddenkers vaak erg moe zijn als ze uit school komen. Hun hoofd zit vol met indrukken.

In onderstaand filmpje wordt op een prachtige heldere manier uitgelegd wat een beelddenker nu eigenlijk is

filmpje: wat is beelddenken


referentie

Mijn zoon van 7 heeft de training “Ik leer anders” gevolgd. Het was voor ons echt een eyeopener. Zoveel dingen die ineens een plek kregen waarvan we eerst dus niet wisten wat we daarmee aan moesten. De eerste keer erheen vond hij heel erg spannend. We wisten natuurlijk ook niet wat we moesten verwachten maar na de 1e les zagen we al dat dit de oplossing moest zijn voor zijn probleem en het ging elke dag / week steeds beter. Hij ging er met heel veel plezier heen en we hebben er een hoop geleerd.
Eron zegt zelf: de lessen zijn heel erg leuk en grappig. Vooral het naar de kamertjes gaan en het achterste voren opzeggen van de woorden. Dat vind hij erg leuk en hij heeft er heel veel geleerd. Op school past hij dit ook toe en de juffen helpen hem daarbij.
Karen, Heel erg bedankt voor je training en geduld en uitleg aan ons. Wij kunnen hem hier en ook de school nu zelf verder mee helpen.


Wat houdt de training in?

Met behulp van het werkboek, dat bij deze training hoort en is inbegrepen in de prijs, gaan we samen aan de slag. In 4 a 5 lessen van 1 uur leer ik jullie hoe je de lesstof kunt “vertalen” naar een meer visuele variant, zodat je de lesstof beter en makkelijker tot je kan nemen. Ik zeg jullie omdat je als ouder bij de trainingen aanwezig bent. Omdat er thuis verder geoefend moet worden.

In les 1 gaan we:
  • Het hoofd “opruimen” Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar beelddenkers hebben vaak een vol hoofd en het ordenen daarvan biedt rust..
  • Visueel opslaan van het alfabet en het opslaan van woorden als een plaatje ( ik leer jou en je kind hoe dat moet). En er wordt gestart met de woordenlijst. Hiermee kunnen jullie zelf thuis verder oefenen.
In les 2 gaan we:
  • We gaan het honderdveld verkennen om inzicht te krijgen in de getallen. starten we met het automatiseren van de plus en min sommen en leer ik jullie hoe je de tafels visueel moet opslaan.
in les 3 gaan we:
  • in deze les komt het klokijken en het lezen aan bod.
In les 4 gaan we:
  • verder met automatiseren van automatiseren van de plus en min sommen. Ook kijken we of er hulp nodig is op de andere vakgebieden zoals geschiedenis of aardrijkskunde. Ik geef uw kind tips hoe hij/zij een en ander visueel kan maken.

Afhankelijk van de leeftijd en/of snelheid zijn we hier 4 a 5 lessen mee bezig.


Test: ben je een beelddenker of niet?

Heeft u nu 11 of meer eigenschappen gevonden die bij jezelf of bij je kind passen, dan ben je/ is jouw kind waarschijnlijk een beelddenker. Mochten er problemen op school zijn, neem dan eens vrijblijvend contact met me op.

beelddenktestWanneer kan ik met mijn kind beginnen met de training?

Starten met deze training kan op elk moment. Neem contact met me op en dan kijken we samen naar een geschikt moment om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen.

Wat kost het?

Deze training heeft een landelijk tarief van € 279,00 inclusief het werkboek a € 39,00. Dit is voor maximaal 5 lessen. Mochten er meer lessen nodig zijn dan geldt het uurtarief van € 45,00 per les.

werkwijze_4_3571025873