Leren plannen en uitvoeren!

Kan jouw kind wel een workshop leren plannen en uitvoeren gebruiken? Deze workshop is bedoeld voor kinderen (voortgezet onderwijs) die moeite hebben met plannen en / of met het uitvoeren ervan. Het zijn de kinderen die de hoeveelheid huiswerk niet meer overzien, niet meer weten hoe ze de vele toetsen in de proefwerkweek in hun hoofd moeten krijgen, die op het laatste moment beginnen met leren en dan in de stress schieten en kinderen bij wie de resultaten tegenvallen…

enkele vaak gehoorde uitspraken….

Jeetje morgen heb
ik die toets en ik ken het nog helemaal niet!!!!

Of

Het is echt niet
normaal hoeveel toetsen ik heb volgende week!!!!

Of

Ik heb zo hard
geleerd en nu heb ik nog een onvoldoende!!!!

Herken je je kind in bovenstaande uitspraken?

Lees dan even verder. Dan kan het namelijk zo zijn dat je kind wel wat hulp kan gebruiken bij het plannen van zijn huiswerk. En niet alleen het plannen ervan, maar ook het uitvoeren.

Maar wat betekent PLANNEN nu eigenlijk?

Volgens de Van Dale betekent plannen: “de organisatie van werkzaamheden voorbereiden; een plan opzetten.”Dus als je dit vertaalt naar het huiswerk maken, dan wil dat zeggen dat je alles bij elkaar gaat zoeken wat je moet maken en leren (de werkzaamheden) en dat ga je opschrijven in een plannetje.            

Plannen is net als puzzelen

Of zoals Tea Adema (van https://teaadema.nl/) zo mooi omschrijft: Plannen is net puzzelen: je keert de doos met puzzelstukjes om en kijkt naar het plaatje hoe de puzzel eruit moet komen te zien en begint. Iedereen doet dit op zijn eigen manier. De een begint met de hoekjes, daarna de randen en dan de binnenkant, de ander begint willekeurig en weer een ander zal de stukjes op kleur indelen en beginnen. Het gaat erom dat de puzzel af komt.

Waarom deze workshop?

Veel kinderen leren tijdens het mentoruur wel dat je je huiswerk moet plannen. Maar het HOE ontbreekt vaak of is erg summier. Het gaat erom dat de taak afkomt ( denk maar aan die puzzel) En het liefst zo snel mogelijk. Als je willekeurig begint met puzzelen zal het hoogstwaarschijnlijk langer duren voordat de puzzel af is als wanneer je een plannetje maakt ( eerst de hoekjes, dan de randen en dan de binnenkant eventueel op kleur). En daarom is deze workshop zo fijn, want als je weet wanneer je je wat gaat doen en hoe lang je denkt er mee bezig te zijn, dan zal dit je uiteindelijk tijdswinst opleveren. Hoe geweldig is dat! Je kind heeft zijn leven lang profijt van het goed kunnen plannen!

Deze workshop is een vervolg van de training Ik Leer Leren maar kan ook prima los gevolgd worden. Je kunt deze workshop in een klein groepje volgen met 2 / 3 leerlingen, maar ook individueel. Zo kan ik goed inspelen op de behoeften van uw kind.

Wat komt er allemaal aan bod?

Les 1 :

De voor- en nadelen van plannen
  • kennis maken
  • Waarom is het maken van een planning eigenlijk wel handig?
  • Een test waarom het plannen en je eraan houden eigenlijk niet lukt?
  • Oefenen in het maken van een planning
  • Afspraak met jezelf over plannen en het uitvoeren van je planning

Les 2

materiaal plannen en uitvoeren
  • Hoe ging het de afgelopen week?
  • Een test rondom executieve functies
  • Afspraak met jezelf over de executieve functies
  • De uit de test gekomen uitdagingen gaan we nader onderzoeken en beschrijven in een schema, zodat je ziet welke gevolgen je gedachten en of gedragingen hebben en hoe het ook anders kan!
  • In vullen van jouw actieplan op het gebied van plannen en uitvoeren van je planning

Even praktisch….

Waar vindt de workshop plaats?

Balatonmeer 79 te Amersfoort

Wanneer kan mijn kind starten?

Deze workshop kan vrijwel op ieder moment gestart worden. We stellen het startmoment vast, nadat we de agenda’s naast elkaar hebben gelegd en een geschikt moment hebben gevonden.

Wat kost deze workshop?

Volgt je kind deze workshop Individueel, dan kost het € 150,00 verdeeld over 3 lessen van 1 uur inclusief de materialen, wat drinken en wat lekkers.

UPDATE: I.V.M. DE CORONA EPIDEMIE GEEF IK VOORLOPIG GEEN GROEPSTRAININGEN!

In een groepje van 2/3 leerlingen? Dan kost deze workshop € 100,00 in 2 lessen van 1.5 uur inclusief materiaal, drinken en wat lekkers. (Opmerking: Mocht u uw kind aanmelden voor een groepstraject en er zijn geen andere leerlingen dan kunt er voor kiezen om zelf een vriend te benaderen van uw kind en anders wordt het een individueel traject met de bijbehorende prijs.)

contact

Mocht je vragen hebben of je kind willen opgeven voor deze handige workshop, neem gerust geheel vrijblijvend contact met mij op.