Wie ben ik?

Mijn naam is Karen Duckers- de Wit en ik ben getrouwd. Samen hebben wij 1 lieve zoon. Ook is er nog Aika, onze lieve hond.

Mijn hobbies zijn: handletteren, tekenen, in de tuin werken, trainen met Aika, buiten zijn ( bos, strand) en op vakantie gaan.

Sinds 1997 ben ik met veel plezier werkzaam in het basisonderwijs. Ik heb eerst 3 jaar ervaring opgedaan op twee hele grote binnenstadsscholen in Den Haag. In 2000 ben ik gaan werken op een kleine dorpsschool in Hooglanderveen. Nu werk ik al weer 5 jaar met veel plezier op een school in Amersfoort-Vathorst.

Op school zie ik dat sommige kinderen het erg moeilijk hebben en dat er niet altijd tijd is om hem of haar voldoende tijd en aandacht te geven, om het een en ander nog eens rustig uit te leggen. Dat is een van de redenen waarom ik “Leerlicht” ben gestart.

Het geeft mij enorm veel voldoening als een leerling na de ondersteuning zelf weer met volle kracht vooruit kan. Als hij/ zij de wind weer in de zeilen heeft en vol zelfvertrouwen zijn koers kan gaan varen.

“Er is slechts een ding die een droom onmogelijk maakt:

de angst om te falen”

( Paulo Coelho)

 

Opleidingen en trainingen:

 • 1997  afgestudeerd aan de Pabo van Nijmegen
 • 1997-1998 werkzaam op een basisschool in Den Haag ( inval werk)
 • 1998-2000 werkzaam op een bassischool in Den Haag ( leerkracht)
 • 2000- 2012 werkzaam op een basisschool in Hooglanderveen ( leerkracht)
 • 2012-heden werkzaam op een basisschool in Amersfoort ( leerkracht/ onderwijsassistent)
 • april 2012 gecertificeerd als coach ‘Ik leer anders’, zie www.ikleeranders.nl
 • februari 2015 gecertificeerd als coach ‘Lezen moet je dóén’, zie www.lezenmoetjedoen.nl
 • november 2015 gecertificeerd als coach ‘Ik leer leren’, zie www.ikleerleren.nl
 • mei 2016: gecertificeerd als coach “taal in blokjes”, http://www.taalinblokjes.nl/
 • mei 2016: gecertificeerd visuele screener en trainer,  zie www.cnls.nl
 • juni 2016:trainer JaMaRa rekenen, zie http://www.cnls.nl/jamara.html
 • mei 2017:  2 daagse cursus over executieve functies
 • september 2017: trainer Begrijpend lezen, alle teksten de baas.